Krūzes krāsa ietekmē kafijas garšu



Dažas kafijas šķirnes garšo rūgtāk, citas mazāk rūgti. Taču tagad publicēts jauns pētījums, kas liecina, ka kafijas garšu var ietekmēt arī krūzītes krāsa. Austrālijas un Oksfordas universitāšu zinātnieki izpētījuši, ka kafijas rūgtumu pavisam noteikti samazinās zilas krāsas krūzīte vai stikla krūzīte, bet krietni rūgtāka kafija būšot tad, ja tiks baudīta no baltas krāsas krūzītes.

www.la.lv


Līdzīgi raksti:

Biedrības Slow Food Rīga, airBaltic un portāla diena.lv organizētā latviešu ēdienu recepšu konkursa Latvijas garša rezultāti un uzvarētāji tiks paziņoti trešdien, 9.novembrī. Konkurss tika izsludināts, lai apzinātu Latvijas… — Diena.lv – LAT

Eksperimenta dalībniekiem vecumā no 18 - 47 gadiem, kuri katru dienu dzer kafiju, pie tam vairākas tasītes dienā, deva bezkofeīna kafiju, apgalvojot, ka kafijā ir kofeīns. Rezultāts neatšķīrās no tā rezultāta, kāds bija, kad šie cilvēki dzēra stipru kafiju ar kofeīnu.

Šis gads pasaulē kopumā iezīmējies ar lauksaimniecības preču un pārtikas produktu cenu samazinājumu par 8%, taču Eiropas Savienībā (ES) un Latvijā tas nav noticis, bet dažos gadījumos – cenas pat kāpušas. — Ekonomika – Jaunākās ziņas – nra.lv

Trešdien,9.novembrī  airBaltic Training centrā tika apbalvoti biedrības Slow Food Rīga, airBaltic un portāla Diena.lv organizētā latviešu ēdienu recepšu konkursa Latvijas garša uzvarētājiŠogad latviešu… — Diena.lv – Diena TV

Noslēdzies biedrības Slow Food Rīga, airBaltic un laikraksta Diena organizētais latviešu ēdienu recepšu konkurss Latvijas garša, kurā iesūtītas 100 latviešu ēdienu receptes. Konkurss tika… — Diena.lv – LAT