Kā pareizi uzglabāt un pagatavot vistas gaļu karstā laikā

Iestājoties sen gaidītajam karstajam laikam, jāpievērš uzmanība pareizai pārtikas produktu uzglabāšanai un gatavošanai. Vistas gaļa tās vieglās struktūras un zemā tauku satura dēļ ir viena no tradicionāli iecienītākajām vasaras maltīšu sastāvdaļām. Latvijā vadošais putnu gaļas ražotājs “Putnu fabrika Ķekava” un sertificēta uztura speciāliste Jeļena Pavlova iesaka, kādu vistas gaļu izvēlēties un kam pievērst īpašu uzmanību, plānojot izbraukumu, pikniku vai ikdienas maltīti mājās.

epadomi.lv


Līdzīgi raksti:

Mājas vista jeb vienkārši vista (latīniski: Gallus gallus domesticus) ir fazānu dzimtas (Phasianidae) sarkanās savvaļas vistas (Gallus gallus) viena no pasugām. Vista ir viens no visizplatītākajiem mājdzīvniekiem pasaulē, kā arī visdaudzskaitlīgākais putns pasaulē. Pēc statistikas datiem, pasaulē 2003. gadā bija 24 miljardi vistu. Pasaulē ir apmēram 250 vistu šķirņu. Vistas tiek galvenokārt audzētas, lai cilvēks iegūtu pārtikas produktus: olas un gaļu. Latvijā viens iedzīvotājs vidēji patērē ap 200 olām gadā. Citās Eiropas valstīs – vidēji 250 olas. Eiropā olas visvairāk patērē Portugālē, Spānijā un Itālijā. Pasaulē olu ēšanas rekordiste ir Japāna. Šajā valstī cilvēks gada laikā apēd vidēji 450 olu. — Delfi

Pēc dalītā uztura principiem pārtikas produktus iedala trīs grupās – produkti, kas satur ogļhidrātus, produkti, kas satur olbaltumvielas, un neitrālie produkti. — Jaunākās nra.lv ziņas

1664. gadā Parīzes arhibīskaps esot pierakstījis Francijas karaļa Henrija IV un Savojas hercoga sarunu, kurā karalis teicis: “Dievs, dod man ilgu mūžu, lai varu rūpēties par to, lai katram zemniekam manā karaļvalstī svētdienās katlā vārītos vista.” Šos Parīzes arhibīskapa pierakstītos vārdus var uzskatīt par receptes “Poule au Pot” pirmo rakstisko liecību. “Poule au Pot” jeb vista katlā ir klasisks un tradicionāls franču ēdiens. Kā tas gatavojams, skatieties Mārtiņa Rītiņa 17. marta raidījumā “Kas var būt labāks par šo?” “Kas var būt labāks par šo” [17.03.2012.] — DELFI TV

Paprikašs ir otrs populārākais ungāru ēdiens aiz gulaša. Skan arī tāpat – gulašs, paprikašs. Paprikašu parasti gatavo no vistu kājām un šķiņķīšiem. Es reiz vienā ungāru blogā izlasīju, ka var arī izmantot vistas fileju, ja gribas diētiskāk, bet tad visi 7 maģāru karaļi, Ungarijas dibinātāji kapā otrādi apgriezīsies. Ištvan, esi mierīgs. Mēs darām visu pēc noteikumiem. Jāatzīst gan, ka šajā reizē es izmantoju nevis vistu kājas, bet vistu spārnus. Bet arī tie bija ļoti sulīgi un garšīgi. Ungāri pasniedz pie paprikaša mīklas klimpas. Bet latviešiem noteikti labāk patiks rīsi vai kartupeļi. Es esmu īsta kartupeļu fane, tomēr C vitamīns un garšīgi. Tā ka manā receptē ar kartupeļiem. Un jūs arī izvēlaties to, kas jums vislabāk garšo.

Vācijas zinātnieki izstrādājuši speciālu plastmasas plēvi, kas maina krāsu, nonākot saskarē ar vecu pārtiku. Tā rezultātā, iespējams, jau drīzumā veca gaļa un zivis no lielveikalu plauktiem pazudīs pilnībā, vēsta thelocal.de. Pētnieki Minhenē radījuši tā saukto sensoru plēvi, kas maina krāsu no dzeltenas uz zilu. To bez lielām izmaksām varot pievienot pārtikas iepakojumam tā, l… — db.lv ziņas