Interesanti fakti, ko tu, iespējams, nezināji par pipariem

Asums nav noteicošā īpašība. Piparu unikālo garšu veido līdzsvars starp piperīnu – ķīmisku vielu, kas nodrošina asumu, – un ēteriskajām eļļām, kas piešķir tiem raksturīgo aromātu. Pārāk daudz piperīna nomāks eļļu garšu un radīs asu sajūtu mutē. Tās ir ļoti smalkas nianses, un dažādām piparu šķirnēm ir raksturīgas dažādas garšas. Piparu grauda kodols satur piperīnu, bet eļļas atrodamas miziņā. Pāršķeļot cieto, melno mizu, ēteriskās eļļas ātri oksidējas, tādēļ svaigi malti pipari vienmēr būs visgaršīgākie un aromātiskākie.

apollo.tvnet.lv


Līdzīgi raksti:

Biedrības Slow Food Rīga, airBaltic un portāla diena.lv organizētā latviešu ēdienu recepšu konkursa Latvijas garša rezultāti un uzvarētāji tiks paziņoti trešdien, 9.novembrī. Konkurss tika izsludināts, lai apzinātu Latvijas… — Diena.lv – LAT

110 ml olīveļļas 1 kg liellopu gaļas 0,5 kg sīpolu 0,5 kg burkānu 0,5 kg paprikas 1 kg tomātu 0,5 kg kartupeļu čili pipars melnie pipari sāls ēdamkarote cukura [..]

Trešdien,9.novembrī  airBaltic Training centrā tika apbalvoti biedrības Slow Food Rīga, airBaltic un portāla Diena.lv organizētā latviešu ēdienu recepšu konkursa Latvijas garša uzvarētājiŠogad latviešu… — Diena.lv – Diena TV

Noslēdzies biedrības Slow Food Rīga, airBaltic un laikraksta Diena organizētais latviešu ēdienu recepšu konkurss Latvijas garša, kurā iesūtītas 100 latviešu ēdienu receptes. Konkurss tika… — Diena.lv – LAT

Ņemot vērā «Apollo» lasītāju satraukumu par piedāvātajām receptēm un Gavēņa laiku, šodien gatavojam Gavēņa zupu. Nepieciešams: 1 biete 1 burkāns selerija sakne 1 liels sīpols 1 saldais pipars 200 g sālītu sēņu 200 g svaigu kāpostu 200 g zaļo pupiņu 3 kartupeļi 2 ēdamkarotes tomātu pastas sviests sāls pipari etiķis cukurs zaļumi ķiploks Pagatavošana: Bieti sarīvē, apslaka ar etiķi,… — apollo.lv – "Portāls > Dzīve"